_images/nederland2.jpg

EVRM

“After 17 to 27 months of treatment, both haloperidol- and olanzapine-treated monkeys had an equivalent and highly significant 8% to 11% decrease in fresh brain weight and volume when compared with the sham group.”

In 2012 heb ik het Europeese Hof voor de Rechten van de Mens aangeschreven om een klacht tegen Nederland in te dienen. De klacht betrof het afwezig zijn van verpleging in het nieuwe ambulante behandeltijdperk van de GGZ. uitspraak was niet-ontvankelijk. Voor verder correspondentie zie hier.

Het is niet mogelijk voor de koning om tussenkomst te verlenen als het de amublantisering van de GGZ in Nederland betreft. Ik heb ook een brief van de minister kunnen krijgen na aandringen van de koningin waarin zij ontkent dat de ambulante zorg problematisch is. De IGZ heeft wel erkent verantwoordelijk te zijn voor ambulante zorg, zowel voor vrijwillig als onder de BOPZ behandelde patienten, zie quote.

(F)ACT, de methode die gebruikt word voor zorg aan mensen met Ernstige Psychiatrische Stoornissen, bied niet de noodzakelijke verpleging:

INSTRUMENTARIUM

Artikel 3:2

  1. Zorg omvat de zorg van een zorgaanbieder jegens betrokkene die kan bestaan uit bejegening, verzorging, verpleging, behandeling, begeleiding, bescherming, beveiliging, en verplichte zorg als bedoeld in het tweede lid.
  2. Verplichte zorg bestaat uit het:
  1. toedienen van vocht, voeding en medicatie, alsmede het verrichten van medische controles of andere medische handelingen en therapeutische maatregelen, ter behandeling van een psychische stoornis, dan wel vanwege die stoornis, ter behandeling van een somatische aandoening;
  2. beperken van de bewegingsvrijheid;
  3. insluiten;
  4. uitoefenen van toezicht op betrokkene;
  5. onderzoek aan kleding of lichaam;
  6. onderzoek van de woon- of verblijfsruimte op gedrag-beïnvloedende middelen en gevaarlijke voorwerpen;
  7. controleren op de aanwezigheid van gedrag-beïnvloedende middelen;
  8. aanbrengen van beperkingen in de vrijheid het eigen leven in te richten, die tot gevolg hebben dat betrokkene iets moet doen of nalaten, waaronder het gebruik van communicatiemiddelen;i. beperken van het recht op het ontvangen van bezoek;
  9. opnemen in een accommodatie;
  10. in een accommodatie uitvoeren van onderzoek ter uitvoering van een observatiemaatregel;
  11. ontnemen van de vrijheid van betrokkene door hem over te brengen naar een plaats die geschikt is voor tijdelijk verblijf als bedoeld in artikel 7:3, derde lid, of artikel 7A:1, vierde lid.

LEVENSGEVAAR

Antipsychotica zijn antagonisten, medicijnen die receptoren in de hersenen blokkeren. Dit blokkeren is een benadeling van de gezondheid, er treed een verminderde werking op van de neurotransmitter die geblokkeerd word. Dat de arts deze medicijnen inzet voor hun schadelijke werking, maakt het toedienen ervan opzettelijke benadeling van de gezondheid. Er is dus geen sprake van behandeling maar van mishandeling.

Als men naast de mishandeling ook nog eens de noodzakelijke verpleging achterwege laat, dan genereert men levensgevaar voor de patient:

LOGGEN

De controle op de geleverde verpleging is zo slecht dat het aan een slachtoffer is om bij te houden hoe het met toename/afname van symptomen gaat. Echter Het slachtoffer is helemaal niet in staat om symptomen bij te houden, het is aan de mantelzorger om te constateren dat een slachtoffer in een toestand van vergiftiging verkeerd. Het is, zeker als slachtoffer, zaak om bij te houden hoe het met symptomen is, vooral over een periode van tijd. Een patient kan te maken krijgen met positieve en negatieve symptomen, symptomen van vergiftiging, onthoudingsverschijnselen en ernstige bijwerkingen, zie hier.

Je kan het log command gebruiken om een symptoom of verschijnsel te registreren:

Het find command om log terug te zoeken:

Om over een periode te kunnen zoeken:

EMAIL

MEDS is opensource en de code waarmee de bot geschreven is is voor iedereen vrij te bewerken etc. MEDS is released onder een MIT compatible license.

_images/bart.jpg
Bart Thate
IRC: botfather on #dunkbots irc.freenode.net